Prøv at lave de klassiske kanelsnegle

03 June 2019 Anne-Mette Hansen

editorial

Kanelsnegle. Mums. Der findes ikke noget bedre at hygge sig med på en regnvejrsdag eller en mørk aften. Dette traditionelle bagværk med kanel er blevet en klar favorit i de danske hjem. Morgensneglen. Onsdagssneglen. You name it – vi elsker vores snaskede kanelsnegle!

Vi har faktisk kendt til kanelsneglen siden 1700-tallet – og ude i den store verden er den blevet et varemærke for Danmark og Sverige. Man er ikke helt sikker på, hvor den opstod først – men én ting er sikkert, den er skandinavisk af afstamning. Det begyndte for flere tusinde år siden, hvor eksotiske krydderier som kanel kom til Skandinavien fra Sri Lanka. Bagere begyndte at eksperimentere med at tilføje dette til det tyske bagværk “schnecken” – og det blev så til kanelsnegle, som vi kender dem i dag. 

Server kanelsnegle for dine gæster 

Når du skal servere noget rigtig lækkert for dine gæster, så er klassiske kanelsnegle altid et klart hit. Det er lige meget, om det er til børnefødselsdagen, familiefesten eller til hyggeaften med veninderne. Alle kender kanelsneglen, og de fleste elsker den. Du kan pynte dem med glasur eller perlesukker og evt. også drysse lidt ekstra kanel hen over dem. Stil gerne en lille kande frem med ekstra glasur til den søde tand. 

Her finder du opskrift på kanelsnegle 

Kanelsnegle kan laves på utrolig mange måder – i små udgaver, i ekstra store udgaver, som en hel kage, med almindelig glasur, med chokoladeglasur, uden kanel, med kanel. Det er et bagværk, der har prøvet lidt af hvert. Men står du og drømmer om de her helt klassiske, gammeldags kanelsnegle, så kan du finde den allerbedste opskrift lige her. Opskriften er nem og overskuelig, og smagen bliver helt fantastisk. Tag børnene med i køkkenet, og lad dem prøve at skære sneglene ud. Et godt trick, hvis du skal have sneglene med på farten eller i madpakken, er at komme dem i små papirsforme.